Luontoon ja henkilökuvaukseen erikoistunut valokuvauksen huippuammattilainen.
-1.JPG
 

Kuinka minusta tuli valokuvaaja

Olin 16-vuotias, kun valitsin Pekkalan kuvataideoppilaitoksessa Joensuussa työpajavaihtoehdoksi valokuvauksen. Olin kokeillut jo melkein kaikkia muita työpajoja - maalausta, keramiikkaa, kankaanpainoa ja grafiikkaa. Pelkäsin, etten pidä kuvaamisesta sen teknisen luonteen takia. Toisin kävi. Valokuvalla pystyin ilmaisemaan sen, mitä en osannut piirtää tai maalata. Löysin kamerasta välineen, joka määrittäisi koko loppuelämäni. Olin harrastanut kuvaamista vuoden, kun voitin kansallisessa kuvataideopiskelijoiden valokuvakilpailussa kultaa. Se oli ratkaiseva potku kohti ammattilaisuutta. Pääsin voittorahojen ansiosta interreilaamaan Eurooppaan ja lukion jälkeen jatkoin opiskelemaan valokuvaajan ammattiin Muotoiluinstituutissa, Lahdessa.

Mustavalkoinen kuva on yksi voittosarjan kuvistani vuodelta 2007.

 

Valokuvaajan ammattitaito ei synny sattumalta

maahinenlaiturilla.JPG
 

Ammattitaito syntyy vuosien harjoittelusta, intohimosta ja nöyryydestä. Valokuvauksessa jokainen voi onnistua, mutta ammattikuvaajan tekemät kymmenien tuhansien toistojen harjoitusmäärät taakavat sen, ettei lopputulos ole sattuman kauppaa.

 

Lyhyt ansioluettelo

  • Ylioppilas, Joensuun Normaalikoulun lukio 1999
  • Valokuvaaja, medianomi, Muotoiluinstituutti, Lahti AMK 2005
  • Oma yritys 2005
  • Advanced Visual Storytelling Dipoma Course, Danish School of Media and Journalism 2010
  • Media-alan täydentäviä opintoja, Media-alan koulutus, Karelia AMK 2014-2017

 

Opettajia vuosien varrelta: Pep Bonet/ Kuvatoimisto Noor, Marcus Bleasdale, Anders Petersen, Kent Klich, Soren Pagter/ Danish School of Media and Journalism, Sakke Nenye/Muotoiluinstituutti